Wat speelt er?
Kijk mee met wat ons bezig houdt bij de klant of in ons vakgebied.
Kijk mee met wat ons bezig houdt bij de klant of in ons vakgebied.
In 2019 heeft Gidsz op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid advies uitgebracht over een werkbare oplossing om de processen rondom loonkostensubsidie en no-riskpolis te vereenvoudigen. Deze oplossing zorgt voor een administratieve lastenverlichting bij werkgevers, waardoor het eenvoudiger is mensen met een structurele arbeidsbeperking in dienst te nemen.
Het advies is verwerkt in het wetsvoorstel Breed Offensief, een voorstel voor wijziging van de Participatiewet, de Ziektewet en de Wet arbeid en zorg. In de Memorie van toelichting bij het wetsvoorstel én in de uitvoeringstoets van UWV wordt gerefereerd aan ons advies. We zijn er bijzonder trots op als klein maar hoogwaardig adviesbureau bij te dragen aan een wetsvoorstel dat een positieve impact heeft op de arbeidskansen van mensen met een arbeidsbeperking.
Met trots stellen wij aan u voor: Tic, de app voor tijdstudie.
Tic helpt inspanningstijden in een proces te meten. Op een wijze die laagdrempelig en intuïtief is voor medewerkers. Met een doordachte website, waar de meting makkelijk is in te richten.
De app is ontwikkeld in samenwerking met Move4Mobile, een specialist in het realiseren van mobiele oplossingen.
Naast zijn positie als partner van Gidsz, is Hans ook sterk betrokken op de positie van achtergestelde groepen mensen in Zuid Afrika. Daarom heeft hij jaren geleden de Stichting The Learning Journey opgericht waar hij nog steeds voorzitter van is en die hem een aantal keren per jaar actief laat zijn in de townships rondom Kaapstad. Hij levert daar een bijdrage door middel van het geven van trainingen aan startende ondernemers, het trainen van jongeren voor vakopleidingen en het financieel ondersteunen van projecten.
‘Own-powerment’ is de term die hij daarbij hanteert. Een samentrekking van ‘ownership’ en ‘empowerment’ om de kracht van de lokale bevolking te mobiliseren en mensen opnieuw de regie in eigen handen te geven. Dat is de visie om op termijn tot een meer zelfredzame, vitale en duurzame Zuid Afrikaanse samenleving te komen.
In de ondersteuning van lokale projecten in de omgeving van Kaapstad (townships en lokale gemeenschappen tot plm. 50 km. van Kaapstad) gaat de Stichting daarbij uit van een ‘uitwisseling van kennis en kunde’ uit Nederland en Zuid Afrika.
De financiële bijdrage die daarnaast soms nodig is, betreft dan alleen ‘facilitaire zaken’. Zo verzorgt de Stichting bijvoorbeeld workshops en opleidingen, en betalen waar nodig de lesmaterialen als die niet beschikbaar zijn. Ook bouwen ze een crèche als dat nodig is. Of starten projecten om (jeugd)werkloosheid te bestrijden. Primaire focus van de ondersteuning ligt op ‘educatie en ontwikkeling’.
Bekijk de website van Stichting the learning journey:
Zondag 29 mei 2016 was Gidsz op RTL7 te zien in het programma Ondernemen doen we Zo on Tour.
In de zomereditie gaat het programma op bezoek bij ondernemers op locatie. Thema van deze uitzending was rendement, in de bijdrage van Gidsz toegespitst op de publieke sector. De partners vertellen in drie minuten hoe Gidsz organisaties in de publieke sector versterkt. Met dank aan Landgoed Overcinge in Havelte.
Meer weten? Kijk op de website van Ondernemen doen we zo
Per 1 januari 2016 heeft Gidsz haar eigen organisatie versterkt met Hans van Alebeek. Hans is gevraagd toe te treden als partner/adviseur omdat hij dezelfde maatschappelijke betrokkenheid laat zien op basis waarvan de andere partners van Gidsz in 2011 al hadden besloten om te gaan samenwerken. Gidsz wordt hierdoor sterker omdat Hans ervaring heeft opgedaan in andere aspecten van de SUWI-keten dan de meeste andere partners van Gidsz. Zoals daar zijn gemeenten, het ICTU en BKWI. De ervaringen van Hans helpen de overige Gidsz partners hun kennis te vergroten en de belangen van hun opdrachtgevers beter te dienen.
De samenwerking met Hans is niet nieuw. Reeds vanaf 2001 is regelmatig samengewerkt in projecten in de SUWI-keten. Een samenwerking die altijd blijk heeft gegeven van wederzijds begrip en respect voor elkaars rollen en waaruit altijd praktisch werkbare oplossingen zijn ontstaan, zonder geweld te doen aan de soms strijdige belangen van elkaars opdrachtgever.
Gidsz verheugt zich zeer op de samenwerking met Hans en wenst hem veel succes in zijn nieuwe rol.
Gemeentelijke organisaties staan midden in een snel veranderende omgeving. De komende decentralisaties vergroten deze dynamiek.
Hoe gaat u de uitdagingen aan die dit met zich meebrengt? Vergroten van verandervermogen en bouwen aan een ondernemende uitvoering.
Lees de visie van Gidsz hierover in Sprank.